Taustaa

JTD
Jefferson T.D.
Ennen tämän blogin aloittamista olin muutamia kertoja kirjoittanut Helsingin Sanomien mielipidepalstalle. Vähitellen huomasin, että sanottavaa löytyykin itse asiassa enemmän kuin mitä mielipidepalstalle voisi koskaan mahtua. Niinpä heräsi ajatus blogin pitämisestä. Omassa blogissa olisi mahdollista kirjoittaa vapaammin sekä käsitellä aiheita, jotka eivät mielipidepalstalle sovellu. Jutuista voi tehdä myös huomattavasti pidempiä, ja niitä voi tarpeen tullen täydentää sopivasti kuvilla. Lisäksi vaikka yleisö onkin pienempi kuin Suomen suurimman sanomalehden sivuilla, palautetta saa verkossa todennäköisemmin. Verkon mahdollistama vuorovaikutus voi auttaa myös tekstin mahdollisesti aiheuttamien väärinkäsitysten sekä tarvittaessa omien mielipiteidenkin oikaisemisessa.

Blogin pääteema on suomalaisen yhteiskunnan lainsäädäntö ja tulevaisuus. Perusajatuksena on se, että koko muun maailman tavoin myös Suomi on valtiona keskeneräinen. Vaikka Suomi on koko maailmaan verrattuna selvästi valmiimpi paketti, monissa niin lainsäädännöllisissä kuin kulttuurillisissakin asioissa tullaan edelleen ottamaan sellaisia edistysaskeleita, mitä ei myöhemmin enää tulla perumaan. Historiallisessa tarkastelussa yksi merkittävimpiä tällaisia asioita on ollut esimerkiksi yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden antaminen yli 100 vuotta sitten.

Vaikka pääasiassa keskityn tässä suomenkielisessä blogissa nimenomaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin liittyviin asioihin, kirjoitan toisinaan myös Suomen ulkopuolisista asioista (jotka olen yleensä kääntänyt myös blogin englanninkieliseen vastineeseen). Näissä tapauksissa yhteisenä tekijänä blogin muihin juttuihin verrattuna on usein muutenkin blogissa keskeisimpiin aihepiireisiin kuuluva talous ja talouspolitiikka, tai vaihtoehtoisesti tulevaisuuden pohdiskelu tai yhteiskunta laajemmin kuten esimerkiksi EU:n tasolla ymmärrettynä.

Osa jutuistani on luonteeltaan selkeitä kannanottoja: koen että yhteiskunnassa on virhe, joka tulisi korjata. Tuo epäkohta voi olla joko lainsäädännössä, lain tulkinnassa tai muissa yleisissä käytännöissä. Toiset jutut taas ovat luonteeltaan selvästi pohdiskelevampia, korkeintaan lievän näkemyksen ottavia kirjoituksia, joiden tarkoitus on lähinnä herättää ajatuksia. Yleisesti ottaen yksi perimmäisimpiä toiveita on kuitenkin, että kirjoituksillani tai niiden herättämillä ajatuksilla voisin edistää yhteiskuntamme kehitystä kohti parempaa ja samalla myös valmiimpaa maata.

Julkaissut Johannes Hidén a.k.a Jefferson T.D. 2.1.2011


Klikkaa tästä lukeaksesi koko jutun >>Ei kommentteja:

Lähetä kommentti